Klantenservice 071-3626162
Voor 23u besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €70,-

 ☀️ New summer essentials ☀️

Medusa Vegan tassen uit Tel Aviv

Let's go Vegan

Achter de tassen van ontwerpers gaat altijd een verhaal schuil. Ik vind het leuk om het verhaal achter MeDusa met jullie te delen en je te laten weten hoe de tassen gemaakt worden. Want in een wereld gedomineerd door massa productie komt MeDusa met handgemaakte vegan tassen, die gemaakt zijn van hoge kwaliteit gerecyclede en recyclebare materialen. Ik vind hun tassen daardoor nog mooier!

Who is MeDusa
In 2009 zochten de Israëlische ontwerpsters Gili Rozin Tamam en Adi Gal naar een manier om innovatieve textielproducten in de mode- en accessoiresindustrie te brengen. Ze werden gedreven door het verlangen om iets heel nieuws op de modeaccessoiremarkt te creëren. Hun aandacht werd getrokken door de unieke look die ontstond door het bewerken van industrieel plastic in allerlei kleurtjes. Zo ontstond de basis voor hun handtekening van tassen, portemonnees en clutches. MeDusa combineert vintage met moderne texturen, urban style met edgy details. Maar naast de unieke stijl is MeDusa trots op het feit dat alle ontwerpen cruelty-free, milieuvriendelijk en ongelooflijk duurzaam zijn.

100% Vegan
De naam MeDusa verwijst naar een beruchte Griekse mythologische figuur met slangenhaar, en in het Hebreeuwse betekent het “kwal”. Dus de prints kunnen gezien worden als kronkelende slangen, maar verwijzen ook naar de prachtige kleuren en patronen uit de zee.

Alle producten van Medusa Zijn 100% Vegan. Er worden dus voor de tassen en clutches geen leer gebruikt of enig ander dierlijk materiaal. Het plastic, de stoffen en accessoires zijn zorgvuldig bij elkaar gezocht om tassen te maken die sterk zijn en lang mee gaan. Daarnaast zijn alle tassen makkelijk af te nemen met een vochtige doek. Ze zien er dan weer uit als nieuw! De ontwerpsters realiseerden zich dat werken met plastic de innovatie was waar ze naar zochten voor hun tassen en dit bovendien de link bood naar de natuur en de zee.

Met liefde Handgemaakt
De tassen zijn handgemaakt in Tel Aviv, Israel. Het plastic is 90% gerecycled en bevat 10% kleur pigment. Door het verwarmen van het plastic is het mogelijk iedere tas zijn eigen unieke print te geven. Wanneer het plastic is voorzien van zijn print wordt het plastic en de stoffen aan elkaar gestikt en de accessoires bevestigd. Het is hard werken voor Medusa om de tassen te vervaardigen maar ze zijn heel trots en blij met hun tassen. Wij hopen natuurlijk dat jij de tassen net zo mooi en uniek vindt en binnenkort met een van de tassen van Medusa op straat wordt gespot ! Ik kan je verklappen Jennifer Lopez heeft er al eentje 🙂